Ce==le===brate= Life===

Deze zomer staat de Kunsthal Rotterdam bol van het Latijns–Amerikaanse leven. Botero: Celebrate Life! toont bijna honderd schilderijen, tekeningen en pastels van de wereldberoemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero (1932). Ook zijn enkele beeldhouwwerken te zien, met als blikvanger de ‘Caballo’, zijn monumentale werk van een paard.

De tentoonstelling laat een overzicht zien van de door hemzelf meest geliefde werken uit zijn omvangrijke oeuvre. Botero’s werk spreekt wereldwijd een brede groep van kunstliefhebbers aan en is maar weinig in Nederland te zien. 

 

 

 

    LATIN AMERICAN LIFe===

    Fernando Botero is een veelzijdig kunstenaar, die zowel put uit de Latijns-Amerikaanse traditie als uit de Europese kunstgeschiedenis. Hoewel zijn werk op het eerste gezicht licht en luchtig oogt, heeft zijn afkomst Botero op een diepgaande manier beïnvloed.

    In Botero: Celebrate Life! schept hij een magische wereld vol personages en scenes uit het dagelijks leven, waar politiek en religie nadrukkelijk onderdeel van uitmaken. De reusachtige, opgeblazen lichamen en voorwerpen lijken ondanks hun omvang gewichtloos en daardoor soms zelfs te zweven. Dit volume is een vast onderdeel van Botero’s werk, en geeft zijn kunst iets overdadigs, met nu eens een komisch en dan weer een ontroerend effect.